top of page

SIG

 

De SIG is een organisatie die ondersteuning biedt aan mensen met een verstandelijke beperking. Onze organisatie heeft ruim 600 cliënten en zo’n 280 medewerkers. Het werkgebied loopt van Alkmaar tot ten zuiden van Haarlem.

Binnen de SIG worden ook kinderen begeleid. Deze kinderen wonen in woonvoorzieningen of gezinshuizen. De kinderen die bij de SIG wonen kunnen om verschillende redenen niet door eigen ouders opgevoed worden. De opvoeding moet door professionals overgenomen worden. Binnen de opvoeding is het van belang dat de rechten die ieder kind heeft op een zo goed mogelijk bestaan worden waargemaakt. Een voorwaarde hiervoor is dat de kinderen dezelfde kansen krijgen als de kinderen die wel in het eigen gezin opgroeien en dat ze een zo normaal mogelijke aansluiting hebben met de maatschappij.

 

Voor veel kinderen zijn er “highlights” in een jaar. Dat zijn verjaardagen, vakanties of bijvoorbeeld de feestdagen. Door giften zoals die van Stichting Aviom wordt het voor deze kinderen mogelijk gemaakt om deze speciale dagen in het jaar ook te voorzien van een speciaal tintje.

 

In 2010 en 2011 heeft Stichting Aviom bijgedragen aan  kindervakanties en tevens hebben er mede door de giften van Stichting Aviom spetterende kerstvieringen plaatsgevonden die voor de kinderen een mooie ervaring waren!

bottom of page